Golan Heights Winery

Israël behoort tot één van de oudste wijnproducerende landen ter wereld. Er zijn duizenden oude wijnpersen gevonden, waarvan de oudste wordt geschat op ruim 6500 jaar. Desondanks is de wijnbouw in Israël van tamelijk recente datum, nadat Baron Edmond de Rothschild (van Château Lafite) er vanaf 1980 in ging ïnvesteren. De Israëlische wijngaarden liggen in het gebied van het meer van Galilea tot aan de voet van de besneeuwde top van de Mont Hermon. In dit relatief onbekende wijngebied ligt sinds 1984 ook Golan Heights Winery. Door hun hoge ligging worden de wijngaarden van Golan Heights aangemerkt als 'cool climate'. De combinatie met de vulkanische ondergrond maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren.

In 'Rogov', de meest bekende wijngids over Israëlische wijnen, wordt aan Golan Heights Winery maar liefst 5 sterren toegekend en wordt het wijnhuis erkend als leider in wijnkwaliteit van het land. Deze erkenning worden mede toegeschreven aan chefwijnmaker Victor Schoenfeld. Hij heeft zijn opleiding gehad in Californië, Frankrijk en Australië en met zijn combinatie van oude- en nieuwe wereldstijlen weet hij goed wat hij doet. Het wijnhuis brengt drie wijnseries op de markt, waarbij de Yarden wijnen het boegbeeld vormt. In deze wijnen komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. Daarnaast brengt men de mooie kwaliteitswijnen Hermon en de toegankelijke Gamla wijnen.

Assortiment Golan Heights Winery

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten