Bernardus Pinot noir
Beschikbaarheid: Op voorraad
De druiven van de Bernardus Pinot Noir worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagen op edelstaal. Intens dieprode kleur met aroma’s van rood fruit, zwarte kersen
vanille. De wijn heeft een volle smaak met hinten van rood fruiten
zwarte tannines. Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazenen
paté
34.95
Jaar | 2021 |
---|---|
Wijnland | Verenigde Staten |
Wijnstreek | Californië |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Pinot Noir |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | California Red |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Kleur | Intens robijnrood. |
Geur | Vol fruitig, casis, kruidigheid |
Smaak | Rijk smaakpallet, complex, vol en krachting met lange afdronk. |
De Bernardus Winery van Nederlands voormalig autocoureur Ben Pon is een van de betere Estates in Californië, Amerika. Bij toeval verwierf Ben Pon een stuk land in de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hij is uiteindelijk de Bernardus Winery gestart met het doel om wijnen te produceren om de grootste Bordeaux en Grand Cru wijnen te evenaren. De wijngaarden in de Carmel Valley werden met uiterste zorg aangeplant met druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux-stijl druivenvariëteiten worden aangeplant in de Carmel Valley, wordt de Chardonnay in het koelere zeeklimaat aangeplant in Monterey Bay.
Schrijf een beoordeling
LEEFTIJDSVERIFICATIE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.