Epicuro & Copertino

Epicuro & Copertino van Wijnhuis Femar Vini

Epicuro wijn en Copertino wijn zijn zeer populair en worden op de markt gebracht door Wijnhuis Femar Vini. De filosofie van Femar Vini houdt een voortdurende zoektocht in naar de beste kwaliteitswijnen uit het zuiden van Italie. Een regio die vroeger bekend stond om veel eenvoudige wijnen, maar tegenwoordig met de labels Epicuro en Copertino heerlijke frisse en fruitige wijnen voortbrengt die perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument.

11 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 7.95
 2. Waardering: 4.4
  88%
  7.95
 3. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 3.8
  76%
  Normale prijs 7.95 Speciale prijs 6.99 12% korting
 4. Populaire wijn
  Waardering: 4.7
  93%
  9.95
 5. 12.95
 6. Waardering: 4.8
  96%
  7.95
 7. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 4.5
  90%
  Normale prijs 8.95 Speciale prijs 7.99 11% korting
 8. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 4.7
  93%
  Normale prijs 8.95 Speciale prijs 7.49 16% korting
 9. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 4.5
  90%
  Normale prijs 8.95 Speciale prijs 7.49 16% korting
 10. Waardering: 4.2
  83%
  7.95
 11. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 4.8
  96%
  Normale prijs 8.95 Speciale prijs 7.49 16% korting

11 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Femar Vini met de labels Epicuro en Copertino

Femar Vini maakt frisse witte wijnen en soepele fruitrijke wijnen, maar ook krachtige rode wijnen. Labels zoals Epicuro wijn en Copertino wijn zijn hieruit voortgekomen. Heerlijke kwaliteitswijnen voor dagelijks gebruik, veelal gemaakt van lokale, typisch Italiaanse druivenrassen, maar ook topklasse wijnen zoals hun Baccarossa.

Het Femar Vini assortiment verenigt een combinatie van Italiaans gevoel voor design met lekkere, karakteristieke wijnen uit 'La Bella Italia' waaronder de veel verkochte labels: Epicuro en Copertino.

Wijnhuis Femar Vini en zijn voortreffelijke Epicuro wijnen

Wijnhuis Femar Vini streeft ernaar, met uitvoering van zeer hoge kwaliteitsonderzoeken en revolutionaire wijnbereidings- en verouderingsprocessen, te voldoen aan de grote vraag en behoud van de sterke marktpositie. Door gebruik van de meest karakteristieke druiven van de regio en langdurige samenwerkingen met producenten, biedt het wijnhuis een ruim aanbod van succesvolle wijnen welke over de hele wereld geëxporteerd worden. Epicuro is een belangrijk label van het topmerk Femar Vini en is het kloppend hart van de Mergè-collectie.

De roots van de Epicuro wijnen!

Het wijnlabel Epicuro wordt op de markt gebracht door het Wijnhuis Femar Vini, is verkrijgbaar in zowel heerlijke witte, rode als rosé wijnen. Ondanks dat het wijnhuis pas sinds 1995 oppereert onder de naam Femar Vini liggen de roots van dit familebedrijf al in de jaren ‘20, beginnende bij Manlio Mergè. Manlio Mergè hield zich in deze tijd al bezig met de productie van wijn en olie, en gaf deze passie door aan zijn zoon Armando, die in de jaren 70 het familiebedrijf opricht. Op zijn beurt gaf Armando in 1995 het bedrijf weer over aan zijn zoon Felice Mergè. Felice besloot de naam te veranderden in Femar Vini, het wijnhuis zoals wij het vandaag de dag kennen!

Felice had een ijverige en experimentele geest, en hij bestudeerde zowel de nationale als de internationale wijnwereld. Deze prachtige eigenschappen, in combinatie met de liefde voor de omgeving waarin hij was opgegroeid, zorgde er voor dat de productie van de Epicuro wijnen, zowel kwalitatief als kwantitatief, naar een hoger level werd getild. Vandaag de dag staat Femar als 3e generatie aan het roer van het familiebedrijf. De naam van het wijnhuis Femar is feitelijk een acroniem voor de namen Felice, Mergè en Armando, toegewijd aan innovatie, maar uiterst respectvol voor de traditie en herkomst van de wijn.

Epicuro - Breed assortiment tegen een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding

Vandaag de dag is de heerlijke Epicuro in zowel Europa als over de hele wereld een begrip onder wijnliefhebbers. Het biedt een breed assortiment van rode, witte en rose wijnen, tegen een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. De meeste wijnsoorten, met ieder zijn eigen persoonlijkheid, zijn afkomstig uit de wijnregio’s: Abruzzo, Puglia en Sicilië. Een aantal zeer verfijnde Epicuro wijnen uit hun assortiment die wij aanbieden zijn: Epicuro Nero d'Avola, Epicuro Chardonnay-Fiano, Epicuro Rosato en de Epicuro Montepulciano d'Abruzzo.

De lekkerste wijnen uit Abruzzo, Puglia en Sicilië

De belangrijkste druivensoorten van het wijnhuis Femar Vini met het label Epicuro komen uit de gebieden Abruzzo, Puglia en Sicilië. Zuid-Italië is een land dat bekend staat om de productie van de meest geweldige wijnen.  Dit gebied heeft een ideaal klimaat, een opmerkelijke variëteit aan druivensoorten en een zeer lange geschiedenis betreffende het verbouwen van wijn. Al deze belangrijke facetten vind met dan ook terug in de Epicuro wijn; een heerlijke frisse en fruitige wijn, die perfect aansluit bij de smaak en wensen van de moderne wijndrinken. Ideaal als aperitiefje, bij talloze gerechten, maar ook om gewoonweg gezellig een wijntje te doen.