Kopke Colheita Port 1951
Top kwaliteit Colheita port! Deze Kopke Colheita 1951 heeft ruim 60 jaar op vat gerijpt en is prachtig in balans. De geur is intens met kruidigheid, laurier, vanille, leer, tabak, rozijnen iets kersen en cassis. De smaak van deze Kopke Colheita 1951 is uniek. Intens zacht, vol met een superbe afdronk die minuten lang aanhoud! Deze port is na opening nog weken te bewaren door gewoon de kurk erop te doen. De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel. Heerlijk te combineren met chocolade of oud Hollandsche kazen. Drink de port zo tussen de 14 en 18 graden. De Kopke Colheita Port is na opening nog ca. 6 weken op dronk.
Heeft u een oudere Colheita/Vintage Port adviseren wij de fles 24 uur van te voren rechtop te zetten. Zo kan het bezinksel naar de bodem zakken. Vervolgens rustig uitschenken tot u bij het bezinksel bent.
Jaar | 1951 |
---|---|
Wijnhuis | Kopke Port |
Wijnland | Portugal |
Wijnstreek | Douro |
Wijnsoort | Port |
Druivenras | Tinta Barocca Tinta Roriz Touriga Francesa Touriga Nacional |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 20,0 % |
Serveertemperatuur | 15-18°C |
Kleur | Lichtbruin gekleurd met een oranje gloed |
Geur | Tonen van noten, karamel en gedroogd fruit, rozijnen en vijgen |
Smaak | Vol en zacht, rijp en complex |
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.