Vignes de Deux Soleils Les Romains

De Deux Soleils wijngaard, ook wel bekend als de ‘twee zonnen’ wijngaard, is gelegen in het hart van de Mosson vallei in het warme zuiden van Frankrijk. Hier vindt een uniek fenomeen plaats dat de basis vormt voor fantastische wijnen. De wijngaard ligt namelijk bezaaid met grote, witte kalkstenen, die gedurende de dag de warmte van de zon absorberen en deze warmte gedurende de nacht weer afgeven aan de wijnstokken. De druiven profiteren zodoende twee keer van de zonne-energie.

7 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 11.45
 2. Waardering: 5.0
  100%
  10.95
 3. Waardering: 5.0
  100%
  10.95
 4. Waardering: 4.7
  93%
  10.95
 5. Waardering: 5.0
  100%
  12.45
 6. 14.49
 7. 24.95

7 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De rode Les Romains, Vignes de Deux Soliels is Gemaakt van de klassieke Bordeaux druivensoorten merlot, aangevuld met een beetje cabernet sauvignon. De wijn is bovendien zo’n 12 maanden lang vertroeteld op de beste kwaliteit Frans eikenhout en vaten van 225 liter. De wijn is intens donkerrood van kleur met een zweem paars en heeft een fruitrijk bouquet in de neus. Verfijnde mediterrane specerijen die perfect verweven zijn met de elegante zweem van het eikenhout. De eerste aanzet in de mond is sappig fris met daarna een krachtige, rijke complexiteit van geurige rijpe fruitsoorten die mooi samen gaan met de zijde zachte tannines in deze grote wijn. Kwalitatief eentje van de absolute buitencategorie, een TOP wijn die zich gedurende enkele jaren zeer goed ontwikkeld tot een Grand Cru waardige wijn!

De Les Romains Chardonnay Viognier is een combinatie van twee nobele witte druivensoorten, de aromatisch vol fruitige viognier en de strak adellijke chardonnay. Een unieke en sensationele smaaksensatie, super sappig en explosief fris!

De Les Romains Rose Saignee is een verbluffend lekkere en knisperende rosé. Heerlijk, stuivend fris met een prachtig fruitrijk bouquet van bosvruchten en sappige kersen. Uitzonderlijke kwaliteit rosé.

De Les Romains Black Label is de tegenhanger van de Les Romains Rouge en is juist een op cabernet sauvignon druiven gedomineerde wijn. De vermelding Cuvée Réservée op het etiket komt omdat deze cuvée normaliter alleen beschikbaar is voor de eigen Franse markt. Sinds een paar jaar houden ze speciaal voor ons ook een deel apart, gelukkig maar!

Les Romains Les Mattes is een 50/50 assemblage van cabernet sauvignon en merlot druiven. Een absolute aanbeveling voor elke Les Deux Soleils liefhebber. Direct drinkbaar (decanteren wel aanbevolen) en zal de komende jaren nog zeker verder ontwikkelen.