Australië

Australische wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen


Maak je als wijnliefhebber liefst met zoveel mogelijk wereldwijnen kennis? Dan moet je zeker de Australische wijnen proeven. Australië is niet voor niets één van de meest toonaangevende wijnproducenten ter wereld. Het zag zijn wijnexport vooral de laatste jaren explosief groeien. Producenten spelen daar uiteraard wat graag op in. De totale oppervlakte aan wijngaarden nam een spectaculaire uitbreiding. En gelukkig voor de wijnliefhebber, nam ook de kwaliteit van de Australische wijnen in evenredigheid toe. 
Aanvankelijk was Australië bekend voor de productie van alcoholische en/of zoete wijnen. Daar kwam de laatste decennia duidelijk verandering in. 

21 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Waardering: 4.0
  80%
  9.95
 2. 9.95
 3. 9.95
 4. Waardering: 5.0
  100%
  10.95
 5. Waardering: 5.0
  100%
  10.95
 6. 22.95
 7. 10.95
 8. 49.95

21 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Online Australische wijn kopen

De Australische wijnbouw concentreert zich meer en meer in het zuidoostelijke deel van dit land. Daar heerst hoofdzakelijk een gematigd klimaat, vergelijkbaar met het klimaat in de overige Europese wijngebieden. Dat is het rechtstreekse gevolg van de opwarming van onze aarde. De overige Australische regio's zijn té warm en té droog voor het verbouwen de wijnbouw. 

Australische wijndruif
Met de shiraz heeft Australië ook zijn eigen wijndruif. Deze shiraz druif heeft een opvallend eigen karakter, met de nadruk op rijp fruit. De shiraz druif is genetisch identiek aan de syrah. Australische shiraz wijnen zijn nochtans in geen enkel opzicht vergelijkbaar met de syrah wijnen, afkomstig uit de Rhône vallei. Er is eveneens plaats voor de nodige blends, bestaande uit twee druivensoorten.
Cabernet en sauvignon wijnen
Naast zijn eigen shiraz wijnen, heeft Australië ook tal van kwalitatieve cabernet sauvignon wijnen in zijn rijk gamma. Krachtige wijnen, met opvallend veel diepgang.
Pinot noir
Wat weinigen verwachten, is niet alleen de Australische pinot noir, ,maar even goed de semillon en de riesling. Van deze kwaliteitsdruiven worden zowel de droge als de zoete variant geproduceerd. Van de sauvignon blanc was tot voor weinig te bespeuren, maar daar kwam recent gelukkig verandering in. Een andere Australische specialiteit is zeker de likeurachtige dessertwijnen, afkomstig van muskaatdruiven.