Yalumba Patchwork Shiraz

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 17,75
OF

Beknopte omschrijving

Yalumba Patchwork Shiraz van Yalumba Winery in Australië is een traditionele barossa style Shiraz. De donkerrode wijn heeft aroma's van weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. In de smaak heeft de Patchwork Shiraz fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen met wat zuren die het fruit omhoog halen. In de heerlijke afdronk mooie mineralen. Prachtige als aperitief, maar vooral erg lekker bij mooi rood vlees en wildgerechten.

Yalumba Patchwork Shiraz

Meer Views

Uitgebreide omschrijving

Traditionele, Barossa-style Shiraz. Patchwork is een wijn waarin alle unieke eigenschappen van de Barossa te vinden zijn. Geschiedenis, ambacht, geografie en het klimaat komen samen in deze Shiraz. Onmiskenbaar een wijn uit Barossa! De druiven van de Patchwork Shiraz zijn afkomstig uit de gehele Barossa Valley. De wijngaarden bestaan uit verschillende wijnstokken, variërend van jonge (ca. 10-12 jaar) tot oude wijnstokken (ouder dan 35 jaar). Deze zijn geplant op diverse plaatsen, met een lichte variëteit aan micro-klimaten en bodemsoorten. Het fermentatieproces duurt 8 tot 12 dagen. De inlandse 'wilde' gisten die aanwezig zijn op de druivenschillen starten de suikerfermentatie. Vervolgens worden de gisten voor de wijnproductie toegevoegd. De meerderheid gaat dan naar het vat, dit resulteert in een wijn met een pracjtoge diepe kleur, rijkdom en complexiteit. De wijn opent met weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. Fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen komen tevoorschijn met wat zuren die het fruit omhoog halen. Mooie mineralen en een heerlijke afdronk. De verschillende groeiomstandigheden van de druiven worden beïnvloed door de manier waarop de wijnstokken zijn aangeplant. Er zijn wijnstokken in rijen van noord naar zuid of van oost naar west geplant, aan de voet (gekoeld door een bries) of op de vlakke bodem van de vallei. In rood-bruine aarde en in zandigere lemen-, of donkere kleigronden. Al deze variaties dragen bij aan de diversiteit van de Barossa Shiraz, met als resultaat deze "Barossa Patchwork".

Aanvullende Informatie

Bestelcode 001
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Wijnsoort Rood
Druivenras Shiraz
Jaar 2014
Classificatie Barossa Valley
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 15-18 °C
Kleur Nee
Geur Nee
Smaak Nee

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

Errazuriz La Cumbre Syrah 2010

Errazuriz La Cumbre Syrah 2010

€ 59,95
     

Schrijf uw eigen beoordeling

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten