20% Korting op Salentein Portillo, Op=Op! >

Yalumba The Signature Cabernet-Shiraz

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

The Signature Cabernet-Shiraz is speciaal opgedragen voor het Australische wijnbedrijf Yalumba. De 24 maanden houtgerijpte wijn is dieprood met aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. In de smaak iets van chocolade en mokka, peper en tabak, een stevige fruitsmaak en krachtige tannines.

87 punten Decanter World Wine Awards

Deze wijn scoort een 9 in De Grote Hamersma

48.95

Meer informatie
Jaar 2015
Wijnhuis Yalumba Winery
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon
Classificatie Barossa Valley
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 18 °C
Kleur Dieprood
Geur Aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir
Smaak Stevige fruitsmaak, tonen van chocolade, mokka, peper en tabak, houtvanille en krachtige tannines

Als oudste wijnbedrijf van Australië, ze bestaan al meer dan 160 jaar, maakt Yalumba uitmuntende wijnen. Yalumba begrijpt dat het daarbij draait om goed vakmanschap, passie en kwaliteit. Speciaal aan hen die zich op een bijzondere manier voor het wijnhuis hebben ingezet, wordt The Signature opgedragen.

Deze 46e vintage is een eerbetoon aan Darrell Kruger en zijn dienstjaren. Darrell is sinds 1975 werkzaam voor Yalumba in de Barossa wijngaarden. Zijn levensmotto: “Als je geniet van wat je doet, werk je nooit een dag in je leven”. Door de jaren heen is hij gepromoveerd tot Barossa Vineyard Manager, een functie die hij tot op de dag van vandaag bekleedt.

The Virgilius is een wijn die werd gecreëerd om de grote Romeinse dichter Virgilius (70-19 v.C.) te eren. Gedichten over het landelijke leven en de landbouw, waaronder de wijnbouw, werden na zijn dood gebundeld tot het meesterwerk “De Aeneid”. The Virgilius is ons vlaggenschip en wordt vaak beschouwd als het Australische ijkpunt voor Viognier. Deze elegante wijn neemt je mee op een aromatische reis terwijl hij evolueert in het glas.

Yalumba The Signature Cabernet-Shiraz is speciaal opgedragen aan iedereen die over de 150 jaar, sinds de oprichting, iets betekend heeft voor het bedrijf Yalumba. Yalumba is het oudste familie wijnbedrijf in Australië en produceert sinds 1849 wijnen. De naam 'Yalumba' is afkomstig van de Aboriginals en betekent 'al het land eromheen'.

Inmiddels is het bedrijf in handen van de 5e generatie en heeft Yalumba in de loop der jaren een grote naam opgebouwd met hun onberispelijke wijnen, een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Ook The Signature Cabernet-Shiraz is daarvan een prachtig voorbeeld, waarmee Yalumba laat zien dat zij in Australië fantastische kwaliteitswijn maken. Yalumba The Signature Cabernet-Shiraz is samengesteld uit 52% Cabernet Sauvignon en 48% Shiraz. De wijn wordt gemaakt in een combinatie van moderne en traditionele vinificatie met 24 maanden lagering op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

The Signature heeft een dieprode kleur met aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. In de smaak tonen van chocolade en mokka, peper en tabak, maar ook een stevige fruitsmaak en krachtige tannines. De wijn eindigt met een lange afdronk. Yalumba The Signature Cabernet-Shiraz smaakt voortreffelijk bij rood vlees, wild en rijke rijpe kazen.

87 punten Decanter World Wine Awards

Deze wijn scoort een 9 in De Grote Hamersma

Schrijf een beoordeling