Nu 30% korting op de geweldige exclusieve 4+2 Salentein Premium Boxen! >

Zagara Moscato d'Asti

Beschikbaarheid: Op voorraad

Zagara Moscato d'Asti van ons wijnhuis Marchesi di Barolo is een zoet en licht mousserend Italiaans meesterwerkje van de Muscat druif. Het is een fijne en rijke wijn met een zacht-zoete en velours-achtige smaak, die geurt naar gekonfijt fruit, acaciabloemen en een vleugje oranjebloesem. Met zijn 5% alcohol is de moscato licht verteerbaar. Zagara Moscato d'Asti smaakt fantastisch als opwekkend aperitief, als overheerlijke dessertwijn bij fruit en sorbetijs én als ideale dorstlesser op elk moment van de dag.

Deze Zagara Moscato d'Asti kreeg een 9- in de Grote Hamersma

16.50

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Wit
Druivenras Moscato
Classificatie DOCG Moscato d'Asti
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 5,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Fraai strogeel met gouden reflecties.
Geur Intense aroma's van gekonfijt fruit, oranjebloesem en muskaat.
Smaak Licht mousserend met een zacht-zoete, rijke en frisse smaak.

Zagara Moscato d'Asti van wijnhuis Marchesi di Barolo is een zoet en licht mousserend Italiaans meesterwerkje van de Moscatodruif. De druiven voor de Zagara komen uit de beste wijngaarden van Mango, Neive en Alba in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. Ze worden handgeplukt en overdag vervoerd naar de kelder zodat de druiven onbeschadigd arriveren.
Zagara Moscato d'Asti is een fijne en rijke wijn met een zacht-zoete en velours-achtige smaak, die geurt naar gekonfijt fruit, acacia-
bloemen en een vleugje oranjebloesem. Met zijn 5% alcohol is de moscato licht verteerbaar. In Nederland wordt Moscato d'Asti veel gebruikt als dessertwijn, zowel thuis en ook in restaurants. En dat is jammer, want in tegenstelling tot wat in ons land vaak wordt gedacht, wordt deze sprankelende en licht mousserende wijn in Italië zelf meestal gebruikt als aperitief. Zo leent deze heerlijke zacht-zoete, sappige en sprankelende wijn met zijn parfum van muskaat en zijn laag alcohol-percentage zich bijzonder goed als aperitief.

Wie van zoet houdt, zal verzot zijn op Zagara Moscato. De heerlijke, licht mousserende Moscato d'Asti doet het zeker bij de dames, maar verrassend genoeg óók bij de heren altijd erg goed! Geen wonder, want de Zagara heeft een fraaie strogele kleur met gouden reflecties en een intense, aromatische geur met een vleugje oranje bloesem waar de wijn zijn naam aan te danken heeft. Het parfum van muskaat geeft de licht mousserende wijn een heel eigen en zacht-zoet karakter. 
De zoete Moscato d'Asti is de specialiteit van de Italiaanse wijnregio Piëmonte. Een muskaatwijn, die zoet blijft doordat men halver-
wege de vergisting dit proces stopt door daling van de temperatuur. Hierdoor bevat de wijn slechts 5% alcohol en blijft er onvergiste druivensuiker achter. Dit geeft de Zagara Moscato d'Asti zijn kenmerkende 'zoetje'. Moscato d'Asti smaakt fantastisch als luxe opwekkend aperitief én als overheerlijke dessertwijn bij fruit en sorbetijs én als een ideale dorstlesser op elk moment van de dag..

Schrijf een beoordeling