Domaine Saint AIX

AIX rosé is de top rosé van wijnhuis Saint Aix. Het domein is in 1880 opgericht als een truffelboomgaard en werd in de vroege jaren 1900 omgetoverd tot een wijngaard. Het domein is een van de grootste domeinen in de AOP Coteaux d'Pix-en-Provence, vlakbij Aix-en-Provence.

AIX Rosé Aanbieding

Op Wijnservice hebben we geregeld een voordelige aanbieding van AIX Rosé. Soms in combinatie met een andere wijn of gewoon een goede korting per fles. Hieronder vind je de huidige aanbiedingen. Altijd op de hoogte zijn van de laatste AIX Rosé aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

3 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Waardering: 3.9
    78%
    17.95
  2. 38.95

3 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

De kelders werden destijds gerenoveerd met als enig doel: het produceren van de beste rosé ter wereld. AIX rosé is vele malen bekroond met een gouden medaille in de Concours Agricole in Parijs en werd verkozen tot beste rosé door de Club van Oenologues van de Franse senaat. AIX is ook toegejuicht in de internationale media. Wine Spectator heeft AIX toegekend met een score van 89 punten in 2011 en 2012. Falstaff, het grootste Duitse wijnmagazine, stelde AIX rosé in de top 10 Provence rosés. Geestelijk is het merk AIX gerelateerd aan het prachtige karakter van de Mandarijn eend, Aix Galericulata in het Latijn. In de traditionele Chinese cultuur vertegenwoordigen mandarijnse eenden een levenslange koppel, in tegenstelling tot veel andere eendsoorten. 

Het spirituele symbool van AIX is te vinden op het AIX-label: een paar mandarijnse eenden in een rood Chinees patroon van geluk. Het AIX-merk symboliseert daarom ook de herinnering aan de meest essentiële dingen in het leven: blijvende vriendschap, liefde en uiteraard rose wijn.

AIX Provence

De 130 jaar oude wijnmakerij van Maison Saint AIX ligt in het zuiden van Frankrijk, slechts een uur ten noordoosten van Aix en Provence. In het landelijke gebied van Mont Sainte Victoire heeft het mooie licht zowel Paul Cézanne als Vincent van Gogh geïnspireerd om hun beroemdste werk te creëren. Op deze speciale plaats werken de makers van AIX Rosé jaar na jaar met dezelfde inspiratie om de prachtige AIX Rosé te creëren.

De AIX Rosé vindt zijn oorsprong ​​op de ongeveer 200 hectare grootte wijngaard, gelegen op een plateau op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Met meer dan 300 dagen zonlicht per jaar en koeler nachten krijgen de druiven een optimale rijping. Zuidwestelijke blootstelling en de gemeenschappelijke Mistral wind zorgen voor een perfecte bescherming van de wijnstokken en het snel drogen na regen of dauw. Alles overwegend, heeft Maison Saint AIX de perfecte omstandigheden om Grenache, Cinsault, Syrah en Counoise te groeien, de druivenrassen voor een toonaangevende rosé uit de Provence.

Onderhoud van de wijngaard is cruciaal voor de kwaliteit van de wijn. Onlangs werd een uitgebreid herplantingsprogramma ingeleid door 4 hectare Grenache te planten. In de komende jaren zullen veel hectares worden herplant, vooral met Grenache en Syrah wijnstokken. Verder werden nieuwe temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks en pneumatische persen geïnstalleerd, waarbij de nieuwste wijnverwerkingstechnologie word toegepast om de kwaliteit van AIX Rosé voortdurend te controleren en te verbeteren.

 

AIX in Zomer en Winter

Rosé is bekend als de ultieme zomerdrank en ook AIX. Een mooi glas gekoelde AIX is moeilijk te weerstaan ​​tijdens het varen op een zeilboot langs de Middellandse Zeekust of tijdens een lange zomeravond op het strand, met het vieren van het leven met je geliefden. 

Toch is AIX veel meer dan alleen een zomerwijn! Stel je een zonnig terras voor naast de skipistes. Omstandigheden zijn uitstekend: poederachtige sneeuw, leuke mensen en fantastisch eten. De perfecte scène om een ​​prachtige fles AIX rosé te bestellen. De opening van een stijlvolle Magnum van AIX op nieuwjaarsavond levert ook garandeert een feestelijk begin van het nieuwe jaar op! AIX Rosé past perfect binnen zowel de zomer als de winter. Op het strand, de skipistes of thuis. 8 tot 10 ° C is de perfecte serveertemperatuur.

AIX Rosé is de eerste keuze van veel sommeliers, evenals de favoriete rosé bij trendy strandclubs in Zuid Frankrijk. Aix Rosé past perfect bij luxe eten zoals oesters en kreeft, evenals subtiele oosterse gerechten, vol met delicate Aziatische kruiden. En vergeet niet om uw glas AIX te bestellen als u een mooie zomersalade hebt met garnalen op het strand. AIX is ook geweldig te combineren met een elegante zalmschotel. Laat de veelzijdigheid van AIX Rosé u verrassen!