Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse wijnen

Naast Europa en de VS is er ook in de zogenaamde nieuwe wereld veel mooie wijn te koop. Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook Afrika heeft veel mooie kwaliteitswijnen te bieden. Wanneer je op zoek bent naar een mooie Afrikaanse wijn kom je al snel uit bij Zuid-Afrikaanse wijnen.

45 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 7.45
 2. Waardering: 5.0
  100%
  7.45
 3. Waardering: 4.0
  80%
  6.45
 4. 12.95
 5. 12.95
 6. 6.95
 7. 7.95
 8. 17.95
 9. 22.95
 10. 37.95
 11. 46.95

45 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Online Zuid-Afrikaanse wijn kopen: diverse soorten

In Zuid-Afrika worden veel wijnen gemaakt die je ook in Frankrijk kunt vinden. Bijvoorbeeld wijnen van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc of Chardonnay. Dit zijn doorgaans heel goede wijnen, en vaak prettiger geprijsd dan de Franse wijnen omdat ze van minder gerenommeerde wijnhuizen afkomstig zijn. De stijl van deze Zuid-Afrikaanse wijnen is gebaseerd op die in Frankrijk, maar de wijnen hebben toch een heel eigen smaak. Dit komt door de terroir: de grond geeft in elk gebied eigen smaken mee aan de wijn. Zo zal een Zuid-Afrikaanse wijn van bijvoorbeeld cabernet sauvignon toch net anders smaken dan een Franse wijn van diezelfde druif.

Kenmerkende namen
Zuid-Afrikaanse wijnen hebben vaak heel eigen, kenmerkende namen. Zo heet wijn van de druif die in Frankrijk chenin blanc genoemd wordt in Zuid-Afrika droe steen. Wijnhuizen geven hun wijn vaak ook bijzondere namen, zoals Goedgevonden of Kanonkop. Dit zijn fijne wijnhuizen waarvan je de wijnen beslist op een etentje of borrel kunt serveren!

Een wijn bij elke gelegenheid
Zuid-Afrikaanse wijnen kun je bij elke gelegenheid schenken. Bij elk gerecht valt een geschikte rode, witte of rosé wijn uit Zuid-Afrika te vinden die er mooi bij matcht. Voor een borrel zijn vaak wijnen geschikt die men als doordrinkwijn kenmerkt. Ook dit soort wijnen kunt u bij ons in het assortiment vinden. Als je twijfelt, schroom dan niet om telefonisch contact op te nemen of eens langs te komen bij ons in de slijterij.