Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

Bij wijn denken de meeste mensen niet direct aan Nieuw-Zeeland. Hoewel het land verantwoordelijk is voor minder dan 1% van de totale wijnproductie ter wereld, beschikt het wel over diverse wijnstreken waar gepassioneerde wijnmakers hun mooie wijnen ontwikkelen. Door de ligging van het land, waarbij zowel het Noordereiland als het Zuidereiland ongeveer 800 kilometer lang zijn, varieert het klimaat van subtropisch in het noorden, tot een koel landklimaat in het uiterste zuiden. Wijnbouw vindt plaats op beide eilanden tussen de 38ste en 45ste breedtegraad waarmee Nieuw-Zeeland wereldwijd over de meest zuidelijke wijnbouwgebieden beschikt. Door overvloedige zonneschijn met gemiddelden tussen de 2300 en 2400 uur per jaar is het land zeer geschikt voor het verbouwen van druiven. 

8 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 16.95
 2. 21.95
 3. Waardering: 5.0
  100%
  26.95
 4. Aanbiedingt/m 1 sep
  Waardering: 4.4
  87%
  Normale prijs 15.95 Speciale prijs 12.99 19% korting
 5. 16.50
 6. Waardering: 5.0
  100%
  14.75
 7. Waardering: 4.4
  87%
  14.75
 8. Aanbieding
  Waardering: 4.8
  96%
  Normale prijs 10.95 Speciale prijs 8.45 23% korting

8 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De wijngebieden van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse wijn kopen betekend een keuze uit diverse wijngebieden. De belangrijkste gebieden van het Noordereiland zijn:

 • Northland
 • Gisborne
 • Hawke's Bay
 • Waikato/Bay of Plenty
 • Wellington
 • Auckland/Waiheke/Natakanu

Op het Zuidereiland zijn de wijngebieden:

 • Nelson
 • Marlborough
 • Canterbury/Waipara
 • Central Otago

Het bekendste gebied voor witte wijn is Marlborough, bij de rode wijn is Hawkes Bay de bekendste streek voor kwaliteitswijnen.

De belangrijkste druivenrassen in Nieuw-Zeeland

Hoewel de wijnbouw nog relatief jong is, zijn de meest gebruikte druivenrassen klassiek. Voor de witte wijnen zijn het voornamelijk de Chardonney en Sauvignon-Blanc druiven, terwijl de Pinot-Noir belangrijk is voor de rode wijnen. Daarnaast zijn ook de Merlot, Syrah, Gewürtztraminner, Pinot Gris en Zeeland Riesling regelmatig aangeplant. 

Nieuw-Zeelandse witte wijn kopen

De witte Sauvignon/Blanc krijgt internationaal veel waardering. Hun zeer kruidige aromatische fruittonen geven ze een geheel eigen karakter. Of ga op zoek naar een wijn uit Central Otago; het hoogste wijngebied van het land en de meest zuidelijke wijn ter wereld. De keuze voor een Nieuw-Zeelandse wijn zal de gasten zeker verrassen. Online is het gemakkelijk om Nieuw-Zeelandse wijn te kopen. Enkele gespecialiseerde slijterijen kunnen de wijn ook aanbieden.