Chili

Chileense wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

Chili is een smal maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan. Daartussen liggen tal van valleien die hun naam lenen aan wijngebieden. Veel namen beginnen met het Spaanse Valle of eindigen met het Engelse Valley. De condities voor wijnbouw zijn in Chili uitzonderlijk gunstig. Een sterk punt is het gezonde, droge klimaat met zijn vele zonlicht. De droogte vormt echter geen enkel probleem, omdat er smeltwater uit de Andes in overvloed is om irrigatie toe te passen.

31 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Waardering: 5.0
  100%
  9.99
 2. Waardering: 4.5
  90%
  9.99
 3. Waardering: 4.0
  80%
  9.99
 4. 9.99
 5. 17.50
 6. Waardering: 4.0
  80%
  17.50
 7. 17.50
 8. 17.50
 9. 17.50
 10. 73.95
 11. 73.95
 12. 73.95

31 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De Chileense wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangelegd in de vlakke delen van oost-west lopende rivierdalen op vrij rijke bodems. Door al deze factoren bij elkaar groeien de planten uitbundig. In toenemende mate worden nu ook wijngaarden op hellingen aangeplant. Lastiger te exploiteren, maar wel een belangrijke factor voor het produceren van betere wijnen De Chileense wijngebieden liggen verspreid over lengte van zo’n 1400 kilometer. Ze liggen vooral in de grote Central Valley tussen het kustgebergte en de Andes. Daar liggen bekende wijngebieden als Maipo, Rapel, Curico, Colchagua en Maule. Recentelijk zijn daar ook nieuwe gebieden aan toegevoegd als Bio-Bio, Casablanca en Aconcagua. Mist van de Stille Oceaan zorgt hier voor de gewenste afkoeling.

Chili scoort vooral met zuivere, rechttoe rechtaan wijnen als witte Chardonnay en Sauvignon Blanc en rode Cabernet Sauvignon en Merlot. Solide wijnen voor een scherpe prijs. Door wijnen met meer complexiteit te produceren, door meer nadruk te leggen op specifieke herkomst en door meer variatie in hun assortiment aan te brengen werkt Chili echter stevig aan verdere kwaliteitsverbetering. Tal van bedrijven maken inmiddels prestigeuze topcuvées, vaak in samenwerking met bekende producenten uit Frankrijk of Californië. Een in het oog springend fenomeen is de ‘ontdekking’ van de Carmenère druif, die lange tijd is aangezien voor merlot. Chili heeft hem nu omarmd als eigen 'nationale druif'. Ook malbec, syrah en pinot noir mogen zich verheugen in een stijgende belangstelling.