Laurent Miquel

Laurent Miquel - toptalent in wijnmaken.

Laurent Miquel, eigenaar van het befaamde huis Chateau Cazal-Viel, wordt gezien als een van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geinspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn 2 passies zijn de druivenrassen Syrah en Viognier, waarmee hij alom erkenning krijgt op internationale proeverijen.

27 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Waardering: 4.0
  80%
  7.95
 2. Waardering: 4.4
  87%
  7.95
 3. Waardering: 3.0
  60%
  7.95
 4. Waardering: 5.0
  100%
  7.95
 5. Waardering: 4.0
  80%
  7.95
 6. Waardering: 5.0
  100%
  7.95
 7. 7.95
 8. Waardering: 4.7
  93%
  10.95
 9. 10.95
 10. Waardering: 5.0
  100%
  10.95

27 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De wijngaarden van Laurent Miquel

Chateau Cazal Viel van Laurent Miquel bevindt zich in een prachtig gebied nabij het Caroux gebergte. Het mediterrane klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen, in harmonie met de natuur. De filosofie van Laurent is simpel: het creeren van ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de land- streek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere Laurent Miquel wijnen voort te brengen.

De wijngaard

De familie Miquel heeft vele wijngaarden in het hart van Languedoc beheerd. In 1791 verwierven zij het Cazal Viel Estate, dat voorheen door de monniken van de nabijgelegen abdij Fontcaude werd beheerd.

De kennis en de wijsheid die hun voorouders hebben verworven, is een kostbaar cadeau. Vader naar zoon, oogst na oogst, hebben hun kennis van de wijnstokken die hier groeien verdiept en geleerd in harmonie met de natuur te werken. Vandaag de dag kent dee Miquel familie de terroirs door en door.

Laurent Miquel vertegenwoordigt een nieuwe generatie Franse wijnmakers, die de kracht van zijn voorouders 'wijsheid combineren met een innovatieve benadering en een compromisloze kwaliteitskwaliteit' benadrukt. Hij is gespecialiseerd in edele variëteiten zoals Syrah en Viognier. Hij maakt gebruik van het potentieel van de geweldige terroir, die wijnen van karakter creëert die de regio Languedoc en zijn onvermijdelijke stijl weerspiegelen.

laurent miquel

Laurent Miquel 

Hoewel wijnbouw in mijn bloed zit, werd het een wijnmaken niet met de paplepel ingegoten. Als jonge man breidde Laurent zijn horizons uit en ging naar de universiteit van Parijs. Na een diploma van de Universiteit van Leeds werkte hij in de automobielindustrie in Engeland, ver weg van de familie wijngaarden.

Het was echter niet lang voordat het verlangen naar wijnbouw Laurent terug de wijn in bracht. Dit leidde tot de studie van de wijnkunde in Montpellier. In 1996, door mijn vader geïnspireerd en aangemoedigd, creëerde ik mijn eerste wijnoogst, meer dan twee eeuwen na mijn voorouders!

Als er één ding is dat ik van mijn vader heb geleerd, is het de passie en toewijding die nodig is om uitzonderlijke wijnen te creëren. Wijnen die verrassen en verrukken degenen die voor de eerste keer proeven. Ik hoop deze reis nog vele jaren te doorlopen. Mijn doel is om dezelfde kennis en passie door te geven aan mijn kinderen, die op hun beurt hun eigen hoofdstuk van deze lange geschiedenis kunnen creëren.

Respect voor het land is voor acht generaties van vader tot zoon overgebracht. Onze wijngaarden worden geteeld met behulp van de filosofie van 'duurzame landbouw' om de wijnstokken en de terroir volledig uit te drukken. Deze cultuur levert goede wijnen die mijn handtekening dragen: delicatesse, evenwicht en mineraliteit.

 

Wijnen van Laurent Miquel

Er is een geheim ingrediënt in elk van onze wijnen: de passie van onze familie voor de wijnstok en al zijn glorieuze details. Dit is natuurlijk gekoppeld aan echt respect voor de weg van de natuur in de wijngaard.

De handtekening van Laurent's wijnen is elegantie en balans. Elke dag streeft ons team om de kwaliteit van alle wijnen voortdurend te verbeteren en dit begint met de wijnstokken zelf. Innovatief en actief wijngaardbeheer, respect voor de terroir en hoge plantdichtheid zijn de sleutel tot het behalen van goede wijnen.

Dankzij de edele variëteiten, hoogwaardige terroir, hard werk gedurende het jaar in de wijngaard hulp van Moeder Natuur, hoeft Laurent alleen maar wat subtiele persoonlijke aanraking toe te voegen om authentieke wijnen te cultiveren.

Laurent Miquel maakt onder andere de volgende wijnen: Grandes Cuvées, Albarinos, Nord Sud, Solas & Les Irlandaises, Père et fils, Vendanges Nocturnes. Met deze verscheidenheid aan wijnen, is er voor iedere wijnliefhebber de juiste wijn te vinden. Voor alle Laurent Miquel wijn aanbiedingen ben je bij Wijnservice aan het juiste adres. 

 

Laurent Miquel en Languedoc

De wijnstreek van Languedoc bestaat uit 19 appellations. Het strekt zich uit van de Rhône-delta naar de Spaanse grens en het Corbières gebied, aan de voet van de Pyreneeën. De regio vertegenwoordigt meer dan 40.000 hectare wijngaarden.

laurent miquel wijn

Historisch gezien is de Languedoc al eeuwen een wijnbouwgebied. De afgelopen 30 jaar is er een revolutie waargenomen, zowel kwalitatief als kwantitatief gezien. Grote verbeteringen in termen van kwaliteitsproductie, met name aparte wijnbouw, hebben ertoe geleid dat de regio wereldwijd erkenning krijgt voor zijn gestructureerde en expressieve wijnen. De wijngaarden zijn geherstructureerd en richten zich nu op drie hoofdvariëteiten: Syrah, Mourvèdre en Grenache voor rode wijnen.

Omdat de regio een groot gebied beslaat, geniet het van een grote verscheidenheid aan bodems; Kalkhoudende, klei, zandgronden. Dit is een belangrijk element dat resulteert in verschillende terroirs en specifieke kenmerken voor elke benaming. Het mediterraanse klimaat biedt de ideale omstandigheden om wijnstokken te laten groeien: warme droge zomers, zachte winters en kleine regen. Regenval is meestal geconcentreerd in het voorjaar en de herfst, maar de wind, die uit het noorden komt (Tramontana) of het zuiden (Marin), droogt de wijnstokken en voorkomt daarmee ziekte.