Graham's Port

Graham´s Port - Opmerkelijke Klasse in Port

Het Porthuis Graham's wordt algemeen erkend als producent van zeer hoge kwaliteit. Graham's wordt al vele generaties gerund door de famile Symington. Graham’s bezit eigen wijngaarden in het Douro gebied, maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige daarvan leveren al drie generaties hun portdruiven aan de Symington familie. Door Graham's wordt uitsluitend Port gemaakt van de beste druiven, die rijpen op authentieke eikenhouten vaten en met zorg worden begeleid door ervaren en gedreven specialisten. Graham’s blinkt uit in het maken van de mooiste Vintage Port en oude (10 jaar, 20 jaar en 40 years) gerijpte Tawny Port, maar zij leggen er ook eer in om van hun Port voor alledag een topproduct te maken. Daardoor kopen vele mensen over de hele wereld de Graham´s Port!

17 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. 51.95
 2. 119.95
 3. 179.95
 4. Waardering: 5.0
  100%
  17.95
 5. 15.45
 6. 15.45
 7. 15.95
 8. 20.95
 9. Waardering: 5.0
  100%
  20.95
 10. Waardering: 5.0
  100%
  20.95
 11. 51.95
 12. Waardering: 4.0
  80%
  28.95

17 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De Beste Port uit de Dourovallei

De geschiedenis van dit veelgeprezen en hoogstaande Porthuis dateert uit begin van de 19e eeuw, toen de broers William en John Graham besloten 27 vaten Port aan te nemen als betaling van een schuld. De verrukkelijke sensatie van dit drankje deed hen besluiten om hun in Porto gevestigde textielhandel aan wilgen te leggen, en zich te richten op het maken van de beste Port uit de Dourovallei. Dit legde de broers geen windeieren, helemaal niet toen zij enkele jaren later hun ongeëvenaarde reputatie als producent van Vintage Ports verkregen. En zo was de basis gelegd voor een van de beste producenten van Port!

Hoogwaardige Port van Uitmuntende Klasse

Vandaag de dag wordt Graham’s Port al vele generaties gerund door de familie Symington. Maar ook nu nog is het doel sedert de oprichting in 1820 nog meer dan duidelijk: ze willen de specialist zijn en blijven in de productie van de allerbeste Port! Zo wordt er louter Port geproduceerd van de beste druiven afkomstig van Graham’s eigen wijngaarden in de Dourovallei en vindt de rijping van de kwalitatief hoogstaande druiven plaats in authentieke eikenhoutenvaten. Dit gehele proces wordt uiteraard begeleid door de meest ervaren en gedreven Port-specialisten. Het resultaat? Schitterende Vintage Port en oude Tawny Port, maar ook reguliere Port welke tot een topproduct is gemaakt.

Beleef de smaak van Graham’s Port

Graham’s blinkt uit in het maken van alle soorten Port: van Ruby en White Port, tot de lekkerste Vintage en 10, 20, 30 tot 40 jaar gerijpte Tawny Port. Port heeft een heerlijke zoetige smaak, maar hoe langer de Port rijpt op vat, des te dieper, complexer en intenser deze wordt van smaak en kleur. Zo geniet een oudere rijpe Port van heerlijke nootachtige aroma’s en heeft een “jongere” Port over het algemeen veel frissere aroma’s, als die van roodfruit. Bij Graham’s Port kunt u een onderscheid maken tussen de volgende Port wijnen:

Graham’s White: Een blankgouden Port met een blend van verschillende oogstjaren en typisch Portugese witte druivensoorten. De smaak is zacht en zoet, met aroma’s van rijpe druiven en amandelen boordevol krachtig en sappig fruit.

Graham’s Ruby: Een jonge 2-3 jaar houtgerijpte Port met een blend van typisch Portugese druivensoorten uit verschillende oogstjaren. De smaak is aangenaam zacht en zoet met rijpe fruitgeuren en een lange intense afdronk.

Graham’s Tawny: een prachtige diep ambergouden Port die minimaal 3,5 tot 7 jaar rijpt op hout. Door deze langere vatrijping heeft Tawny een lichtere kleur en een zachtere smaak, dan de Ruby Port. Met lichte aroma’s van amandelen en kaneel geniet de Tawny van een heerlijke rijke smaak en lange afdronk.

Graham’s Old Tawny: Deze over het algemeen mooie roodbruine Port heeft maar liefst 10 tot (meer dan) 40 jaar lang gerijpt op hout. Ook deze Port is een mengsel van diverse druiven uit diverse oogstjaren en worden de rijpingsjaren aangegeven op de fles. Old Tawny Port heeft over het algemeen een rijpe en complexe geur met duidelijke aroma's van noten, honing en vijgen. De Port heeft bovendien een volle en zeer zachte smaak en een plezierig lange afdronk. 

Graham’s Vintage: Graham’s Vintage is een Port die volledig afkomstig is uit één oogstjaar, gemaakt van de beste druiven van de wijngaard. De beoordeling van deze oogst wordt gedaan door de IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto), welke de Port vervolgens kan verklaren tot vintage portjaar. Vintage Port wordt snel gebotteld en moet vervolgens tientallen jaren doorontwikkelen in de fles. Op jonge leeftijd is deze vintage Port vol en fruitig met heel veel tannine, maar het duurt zeker 15 tot 20 jaar voor de beste vintage Port op dronk begint te komen.

Als het aankomt op Graham’s Port zijn er meer dan genoeg diversiteiten op het gebied van smaak en complexiteit te ontdekken. Het is dan ook niet vreemd dat de kwalitatief hoogstaande Graham’s Port zeer geliefd is bij mensen over de wereld.

Beste Momenten om te genieten van Graham’s Port!

Port wordt in Nederland voornamelijk gedronken als aperitief, voor of na een maaltijd, of bij een goed stukje kaas. Zorg er echter wel voor dat er een goede balans is tussen de smaak van de kaas en de Port! Door de zoete en fruitige smaak van Port gaat deze ook uitstekend samen met een stuk chocolade, gebak of een romig dessert. Een witte port is bovendien ook zeer smaakvol bij diverse visgerechten. Houdt er echter rekening mee dat Port na opening nog ongeveer ca. 6 weken op dronk is. Heeft u dus nog een bodempje Port over voor de houdbaarheidsdatum verloopt? Gebruik deze dan eventueel voor het pocheren van vlees of voor het maken van een heerlijke portsaus om uw gerecht te verrijken!

Online kopen of bestellen?

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online bestellen en kopen van hun wijnen bij Wijnservice. Niet aleen hoeft u de deur niet uit, maar uw port wordt morgen gemakkelijk en veilig thuisbezorgd. En als u meer dan 50 Euro koopt, dan zijn de bezorgkosten ook nog eens gratis! Koop en bestel daarom uw favoriete Grahams Port online bij Wijnservice!