Cabernet sauvignon

Cabernet Sauvignon kopen? Bestel eenvoudig onze kwaliteitswijnen online

De Cabernet Sauvignon is de onbetwiste nummer 1 voor rode wijnen. Cabernet Sauvignonwijnen zijn herkenbaar aan hun uitgesproken aroma van zwarte bessen (cassis), ongeacht waar ze vandaan komen. De wijn heeft in de regel veel kleur, terwijl ze in hun smaak behoorlijk veel fruit en de nodige tannines geven.  Bij overproductie of onvoldoende rijpheid geeft het fruit soms een onaangenaam vegetale toon die doet denken aan groene paprika.

65 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 11.45
 2. 14.95
 3. 16.95
 4. Waardering: 4.5
  90%
  15.95
 5. Waardering: 4.0
  80%
  9.99
 6. 17.50
 7. 73.95
 8. Waardering: 5.0
  100%
  7.45

65 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cabernet Sauvignon zijn wijnen die zich zeer goed lenen voor houtopvoeding en mede daardoor lang kunnen rijpen. In hun jeugd kunnen ze door de tannines wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak gemengd met 'zachtere' rassen zoals de merlot of de shiraz. Omgekeerd wordt cabernet sauvignon regelmatig gebruikt als aanvullende druif om de smaak van traditionele rassen in een bepaald gebied wat complexer te maken.

Cabernet Sauvignon is een echte wereldburger, populair bij zowel producenten als consumenten. Hij wordt in een adem genoemd met Bordeaux en dan in het bijzonder de gebieden op de linkeroever, de Médoc en Graves. Hij krijgt daar overigens altijd aanvulling van merlot en meestal ook van cabernet franc. Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant. In de Franse Languedoc en Zuidwesten, maar ook in landen als Spanje, Italië en Midden- en Oost-Europa. Hetzij als hoofdras, hetzij als smaakverbeteraar.

Als echte wereldburger heeft de Cabernet Sauvignon inmiddels ook een solide reputatie opgebouwd in Californië, met name in Napa Valley. Ook landen als Argentinië, Australië en Chili produceren eveneens eersteklas Cabernet Sauvignon wijnen. Ook in andere 'nieuwe' wijnlanden zoals Zuid-Afrika neemt ’s werelds beste druivenras een prominente plaats in.