Weingut Karl Steininger

Weingut Steininger behoort tot één van de beste Wijnhuizen van Oostenrijk. Het familiebedrijf uit Langenlois in het Kamptal staat bekend om de levering van perfecte wijnen. Het Kamptal behoort tot Oostenrijk’s topwijngebieden, waar Langenlois dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk is.

5 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. 26.95
  2. Waardering: 5.0
    100%
    13.95
  3. 15.95

5 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Alle kwaliteitswijnen uit deze wijnregio komen sinds 1 januari 2009 onder de eigen, streekgebonden classificatie D.A.C. Kamptal en D.A.C. Kamptal Reserve op de markt. Oostenrijkse wijnen zijn al geruime tijd sterk in opkomst. Met name de witte druif Grüner Veltliner is er hét visitiekaartje. Deze gedijt hier bijzonder goed en is erg populair. Zó populair zelfs dat meer dan de helft van alle wijnen van Steininger afkomstig zijn van deze kenmerkende druif.

In de wijngaarden van Weingut Steininger wordt de zorgvuldige verbouwing van Oostenrijks ‘nationale druif’ de Grüner Veltliner door Steininger tot kunst verheven. Daar ligt immers de basis voor de creatie van de werkelijk schitterende wijnen die Oostenrijk zijn reputatie als vermaard wijnleverancier opnieuw heeft opgeleverd.