Fleur de Cap Essence Chenin blanc

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Fleur du Cap Essence Chenin blanc is in neus fris met intense aroma's van steenfruit, citrus, appels en een vleugje kruidig. Deze medium-bodied wijn toont prachtige citrusvruchten in de mond met goed geïntegreerd eiken. De druiven voor deze Fleur du Cap Essence Chenin blanc zijn met de hand geplukt. Na het malen is het sap geklaard en geënt met pure gist. Twintig procent van de wijn is gefermenteerd en gerijpt op Franse eik, terwijl tachtig procent van de wijn geen houtrijping heeft ondergaan. De wijn is op de droesem bewaard om de complexiteit te vergroten. Voorafgaand aan het bottelen is de wijn gefilterd.
11.95
Meer informatie
Jaar 2022
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnsoort Wit
Druivenras Chenin Blanc
Wijn-spijs Aperitief Salades Wit vlees Pasta
Classificatie WO Stellenbosch
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 10-12 Graden
Kleur Licht bleek geel
Geur Geurig met steenfruit, fris en sappig
Smaak Fruitig, sappige wijn, medium volle afdronk

De beroemde Bergkelder maakt verschillende wijnen, maar Fleur du Cap is het visitekaartje. Ze zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, één van de historische landgoederen van De Kaap. Fleur du Cap beschikt over één van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijk halfrond, in de ‘kelder in de berg’ gebouwd in 1968, met een constante temperatuur en luchtvochtigheid. De wijnen, cépagewijnen van klassieke druivenrassen, worden gemaakt met minimale interventie

De druiven voor de Fleur du Cap Essence Chenin Blanc komen uit drie verschillende wijngaarden in Darling, Agter Paarl en Simondium. De wijngaard in Darling is negen jaar oud en wordt gecultiveerd onder droge landomstandigheden. De grond is afgebroken graniet en de wijngaard kijkt uit over de Atlantische Oceaan. De wijngaard in Agter Paarl is een 29 jaar oude wijngaard met droge struikranken op leisteenbodems met een uitstekende wateropslagcapaciteit. De wijngaard in Simondium ligt op de middelste hellingen van de Simonsberg en is in 2008 aangeplant. De vloeren zijn ook gemaakt van graniet.

De druiven worden met de hand geplukt. Na het pletten wordt het sap geklaard gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur tussen vijftien en zeventien graden. Twintig procent van de wijn wordt gefermenteerd en gerijpt op Franse eikenhouten vaten, terwijl tachtig procent van de wijn op rvs rijpt. De wijn werd op de droesem bewaard om om de complexiteit te vergroten. 

Schrijf een beoordeling