L'Avenir Provenance Pinotage

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De L'Avenir Provenance Pinotage is kastanjebruin van kleur. Na een indrukwekkende introductie van zwarte bessen ontrafelt deze rode wijn zich met lagen van bloemige noten, vanille en verleidelijke toffee. Deze Pinotage heeft een prachtige balans van smaken en bevat een fluweelachtige textuur. De diepte en elegantie laten een blijvende indruk achter.

Een uitstekende wijn bij stoofgerechten, gratins, wild of een mooi stuk varkensvlees.
 
Deze wijn kreeg een 9- in de Grote Hamersma!
22.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis L'Avenir
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnsoort Rood
Druivenras Pinotage
Wijn-spijs Vlees
Classificatie WO Stellenbosch
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Kastanje bruin
Geur zwarte bessen, bloemige noten, vanille en verleidelijke toffee.
Smaak prachtige balans van smaken en bevat een fluweelachtige textuur.

L'Avenir Provenance Pinotage is zorgvuldig gemaakt met voorzichtige, korte pump-overs elke vier uur. Temperaturen onder de 28 graden en de druiven zijn geperst op een wijze om niet teveel tannine in de wijn te krijgen. Dit om de finesse van de wijn te behouden.

De Pinotage druif is aangeplant in 13,55 hectare van de wijngaarden. Gevestigd in de oudste wijngaard (afkomstig uit 1985) met recente aanplanting uit 2015. Alleen in de hete en droge periodes wordt er gebruik gemaakt van aanvullende irrigatie, omdat de grondwaterspiegel dan uitgedroogd kan zijn. De blokken met Pinotage zijn gepositioneerd op verschillende hellingen. Bepaalde blokken worden geïsoleerd voor specifieke vinificatie stijlen en de premium wijnen. Op 20 kilometer afstand van het wijnhuis ligt de Indische Oceaan, waardoor het hele gebied voorzien wordt van een zachte zeebries en de druiven een natuurlijke koeling hebben tegen de middagzon.
Schrijf een beoordeling