Le Bonheur Wine Estate ‘The Weatherblocks’ Sauvignon Blanc

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De druiven voor de Le Bonheur Wine Estate ‘The Weatherblocks’ Sauvignon Blanc worden met de hand geplukt. Iedere wijngaard wordt apart geoogst. Na de persing wordt de most gekoeld en vindt de vergisting plaats in twee weken. Verdere rijping sur lie voor de duur van 6 maanden. Een uitstekende combinatie met rivierkreeft, garnalen, oesters en sushi.

Deze wijn kreeg een 8,5 in de Grote Hamersma!

14.45

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Le Bonheur
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnsoort Wit
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie WO Stellenbosch
Inhoud 0.75
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 10-12 Graden
Kleur Licht Stro Geel
Geur Kruisbes, vijgen, mooi crispy karakter
Smaak Fris, crispy, citrus, meloen, appel tonen

Le Bonheur, gelegen tussen de prachtige Simonsberg en Klapmuts Hill, is de toegangspoort tot de meest gerenommeerde wijnproducerende regio van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Met een geschiedenis die teruggaat tot eind jaren 1700, belichaamt Le Bonheur Wine Estate het rijke erfgoed van Stellenbosch.

De oorspronkelijke eigenaren van dit schilderachtige landgoed, de Franse familie De Villiers, noemden het toepasselijk “Le Bonheur”, wat “geluk” betekent. Historisch gezien was “Le Bonheur” een rustplaats voor reizigers en handelaren, met een weelderige groene omgeving en natuurlijk bronwater. Dit blijft tot op de dag van vandaag het geval met wijnliefhebbers van over de hele wereld die dol zijn op de klassieke en tijdloze wijnen van Le Bonheur.

De weelderige tuinen rondom het landhuis en de kelder zijn eveneens erg in trek bij bezoekers. Le Bonheur heeft een van de meest diverse terroirs in Stellenbosch. Met hoogtes tussen 250 en 450 meter en vier verschillende grondsoorten. De Sauvignon Blanc wijngaarden liggen op een hoogte van 450 meter bovenop de Klapmuts-Hill. De granieten hellingen zijn de thuisbasis van de wijngaarden voor Cabernet Sauvignon die Le Bonheur tot een icoon van Stellenbosch hebben gemaakt.

Met eeuwenlang wijnbouwerfgoed heeft Le Bonheur ook enkele van de oudste Merlot- en Sauvignon Blanc-wijngaarden in Zuid-Afrika. Deze wijnranken worden gekoesterd om nog decennia lang de ruggengraat van Le Bonheur wijnen te blijven. Wijnen worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, wat resulteert in onderscheidende smaken die worden geblend om klassieke en elegante wijnen te produceren. De rode wijnen staan specifiek bekend om hun rijpingspotentieel.

Als onderdeel van de Simonsberg Conservancy, is Le Bonheur de thuisbasis voor een overvloed aan dieren Western Cape Stellenbosch. 

Als pionier van de wijnbranche van Stellenbosch wordt William geroemd om zijn bekroonde, klassieke wijnen. Proef zelf en proef het “geluk”! De wijnmaker Terroir Druivenspecialisatie Productie Aantal ha. wijngaard Hutton, Tukulu Glenrosa, Klapmuts en Kroonstad Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon 300.000 flessen 65 in het wild, waaronder antilopen, stekelvarkens en zelfs Kaapse luipaarden. Deze dieren worden gekoesterd en de natuurlijke vegetatie wordt beschermd om een geschikte leefomgeving te blijven bieden.

De Le Bonheur Wine Estate ‘The Weatherblocks’ Sauvignon Blanc heeft een lichte stro-gele kleur met groene tonen. In de neus aroma´s van groene vijgen, kruisbessen en crispy limoen. Klassieke Sauvignon Blanc geur met elegantie en finesse. In de smaak eveneens groene vijgen, appel en winter meloen. Mooi in balans met crispy zuren. Le Bonheur bezit een van de hoogst gelegen en oudste Sauvignon Blanc wijngaarden in Stellenbosch. Deze Weather Station wijngaarden liggen pal naast de wijnkelder van het wijngoed, kijken uit over False Bay en hebben een koel klimaat. Een uitstekende combinatie met rivierkreeft, garnalen, oesters en sushi. De druiven van de Le Bonheur Wine Estate ‘The Weatherblocks’ Sauvignon Blanc worden met de hand geplukt. Iedere wijngaard wordt apart geoogst. Na de persing wordt de most gekoeld en vindt de vergisting plaats in twee weken. Verdere rijping sur lie voor de duur van 6 maanden.

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen