Lenotti Le Crosare, Valpolicella Classico Superiore Ripasso
Beschikbaarheid: Op voorraad
Le Crosare Ripasso van Cantine Lenotti krijgt een speciale bereidingswijze: de tweede gisting waarbij de schillen van de Amarone worden toegevoegd. De wijn krijgt daardoor meer kleur, smaak en kracht. Le Crosare heeft een dieprode kleur en aroma´s van rijp rood fruit. Zijn smaak is kruidig, vol, fluwelig en blijft lang na. Ripasso wordt wel het broertje van Amarone genoemd en heeft een heel goede prijs/kwaliteit verhouding.
16.45
Jaar | 2021 |
---|---|
Wijnhuis | Cantine Lenotti |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Veneto |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Corvina Veronese Molinara Rondinella |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | DOC Valpolicella Superiore |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 15,5 % |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Vol met aroma's van rood fruit. |
Smaak | Vol, rijk en intens met elegantie en finesse. |
De druiven van de Le Crosare, Valpolicella Classico Superiore Ripasso groeien in de heuvels rond de dorpen Fumane, Negrar en Valgatara. De bodem bestaat er uit kalk en klei en is er door rivieren en gletsjers ooit terecht gekomen. Het Valpolicella gebied dat wel 'De Parel van Verona' wordt genoemd.
De aanduiding Superiore staat voor wijnen uit dit gebied die minimaal één jaar houtlagering hebben ondergaan en die een minimum alcoholgehalte bezitten van 12%. Le Crosare wordt in gelimiteerde hoeveelheden geproduceerd van geselecteerde druiven. Dat Le Crosare Ripasso is, wil zeggen dat deze wijn volgens de Ripasso techniek is gemaakt. De jonge wijn ondergaat in januari/februari een tweede gisting door de toevoeging van de schillen van de Amarone die in deze periode van ingedroogde druiven geproduceerd wordt. Het resultaat is dat Le Crosare meer kleur, smaakstoffen en kracht krijgt. De rijping van minimaal 12 maanden in houten foeders geeft de Ripasso zijn verfijning. Le Crosare heeft een dieprode kleur en aroma´s van rijpe kersen. Zijn smaak is kruidig, vol, fluwelig en blijft lang na. Ripasso wordt ook wel het broertje van Amarone genoemd en heeft een heel goede prijs/kwaliteit verhouding.
De aanduiding Superiore staat voor wijnen uit dit gebied die minimaal één jaar houtlagering hebben ondergaan en die een minimum alcoholgehalte bezitten van 12%. Le Crosare wordt in gelimiteerde hoeveelheden geproduceerd van geselecteerde druiven. Dat Le Crosare Ripasso is, wil zeggen dat deze wijn volgens de Ripasso techniek is gemaakt. De jonge wijn ondergaat in januari/februari een tweede gisting door de toevoeging van de schillen van de Amarone die in deze periode van ingedroogde druiven geproduceerd wordt. Het resultaat is dat Le Crosare meer kleur, smaakstoffen en kracht krijgt. De rijping van minimaal 12 maanden in houten foeders geeft de Ripasso zijn verfijning. Le Crosare heeft een dieprode kleur en aroma´s van rijpe kersen. Zijn smaak is kruidig, vol, fluwelig en blijft lang na. Ripasso wordt ook wel het broertje van Amarone genoemd en heeft een heel goede prijs/kwaliteit verhouding.
Schrijf een beoordeling
LEEFTIJDSVERIFICATIE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.