De grote Portillo actie is er weer, nu met 24% korting. 6 flessen van 5̶5̶.̶5̶0̶ voor slechts 41.95!

Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc

Beschikbaarheid: Op voorraad
Waardering:
100% of 100
Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een heerlijk frisse witte wijn uit de franse Languedoc. De Sauvignon Blanc heeft een gouden kleur en complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en een hint van witte bloesem. De smaak is fruitig en fris en heeft een uitstekende balans. De Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een ideale aperitiefwijn, die ook heerlijk smaakt bij lichte gerechten met wit vlees, kip, vis of asperges.
7.95
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Laurent Miquel
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Classificatie IGP Pays d'Oc
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Goudkleurig.
Geur Complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en witte bloesem.
Smaak Fruitig en fris met een uitstekende balans en mooie, lange afdronk.

Laurent Miquel is een familiebedrijf dat al acht generaties lang van vader op zoon en van oogst op oogst wordt doorgegeven. Laurent Miquel staat inmiddels aan het hoofd van de huidige generatie en combineert de kennis die hij van zijn vader heeft meegekregen met zijn eigen, hedendaagse manier van wijn maken. Alles is erop gericht om wijnen te maken die de karakteristieke eigenschappen van de Languedoc-regio tot hun recht laten komen. Om zijn voorouders te eren heeft hij deze lijn wijnen Père et Fils genoemd, vader en zoon. De namen van de mannen uit de familie zijn terug te vinden op het etiket.

Laurent Miquel Sauvignon Blanc uit de serie 'Père et Fils' is een heerlijk frisse witte wijn. Père et Fils betekent 'vader en zoon' en is een eerbetoon aan de geschiedenis van de familie Miquel. Al sinds 1791 wordt (wijn)kennis doorgegeven van vader op zoon, waardoor er steeds een nieuwe generatie wordt geïnspireerd om wijnen te maken in volledige harmonie met de natuur. Laurent is een getalenteerd wijnmaker en eigenaar van Château Cazal Viel in Saint-Chinian. Hij timmert met groot succes aan de weg. Zijn wijngaarden liggen in het zuidelijke deel op een hoogte van 100 tot 200 meter en beslaan zo'n 140 hectare met rotsachtige ondergrond van kalk en leem.

Het wijngebied Saint-Chinian ligt in de Languedoc ten noord-oosten van de stad Béziers. Het waren de Romeinen die hier de eerste wijnstokken mee naar toe namen. De wijnen uit dit gebied bleven echter lang verborgen. De volumes waren simpelweg niet groot genoeg om wijnliefhebbers te laten genieten van het moois dat Cazal Viel te bieden heeft. Dit veranderde toen wijnmaker Henri Miquel de productie van Syrah wijnen opschroefde. In 1980 bracht hij zijn eerste wijn voor de internationale wijnhandel. Een voltreffer, die Henri de bijnaam 'Monsieur Syrah' opleverde en de basis vormde voor het huidige succes van het wijnhuis. Zoon Laurent is de 8e generatie Miquel die actief is binnen het familiebedrijf. Onder het wakend oog van vader Henri heeft hij zich gespecialiseerd in Syrah. Laurent staat echter ook bekend als autoriteit op het gebied van Viognier. Hij innoveert bovendien graag met nieuwe druivensoorten.

Zijn Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een heerlijk frisse, mineralige witte wijn. De Sauvignon Blanc heeft een gouden kleur en complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en een hint van witte bloesem. De smaak is fruitig en fris en heeft een uitstekende balans. De Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een ideale aperitiefwijn, die ook heerlijk smaakt bij lichte gerechten met wit vlees, kip, vis of asperges.

Schrijf een beoordeling