Zähringer Pinot noir Sonnhohle

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Zähringer Pinor Noir komt van de wijngaard Heitersheimer Sonnhohle. Het is een zg. Einzellage dus een kleine op zich zelf staande wijngaard welke door Zähringer wordt gezien als het hart, het beste stuk, van de wijngaarden die in hun bezit zijn.

De ligging van deze Sonnhohle heuvel is perfect. De druivenstokken zijn reeds in de 70'er jaren aangeplant. De nu ruim 50 jaard oude stokken geven complexe  structuren met verfijnde en elegante wijnen. De opbrengst is niet hoog maar de kwaliteit is dit zeker wel!

Deze Zähringer Pinot Noir Sonnhohle kan zich echt meten met de Grand Cru's uit de Bourgogne maar dat tegen een veel lagere prijs!  

De wijn heeft 15 maanden gerijpt in eiken vaten waarvan 50% nieuwe Barriques (kleine vaten van 225 liter). De wijnen ondergaan een spontane vergisting en worden ongefilterd gebotteld. Hierdoor komt alle smaak en karakter van deze bijzondere wijngaard in de fles en maakt dit tot een waar meesterwerk! 

De smaak is complex en vol met tonen van frisse kersen, zwarte bes, pure chocolade en tabak. Rijpe uitgebalanceerde wijn met een enorm lange verfijnde afdronk. Heerlijk om zo van te genieten maar zeker ook bij wild, gekruide gerechten en bijvoorbeeld rijpe kazen.

Normale prijs 32.50 Speciale prijs 27.50 15% korting
Aanbieding

Meer informatie
Jaar 2018
Wijnhuis Weingut Zähringer
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Baden
Wijnsoort Rood Biologisch Vegan
Druivenras Pinot Noir Spätburgunder
Wijn-spijs Aperitief Tapas Vlees Rood vlees Gegrild vlees Wild Stoofgerechten Harde en gerijpte kaas Oosterse keuken
Classificatie QbA Baden
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertemperatuur 17 Graden
Kleur Intens robijn rood
Geur Rood fruit, kers, pure chocolade, tabak, iets hout, kruiden, verfijning
Smaak Idem ook zeer complex, rijpe fruittonen, kruiden, tabak, cacao, laurier.

Weingut Zahringer is een echt familie bedrijf wat al sinds 1844 bestaat. Al die tijd zijn ze gevestigd in Heitersheim in het gebied Baden in het zuidwesten van Duitsland. Al sinds 1987 maken ze wijnen op biologische wijze en waren daarmee hun tijd ver vooruit. Vanaf 2014 staat de 6e generatie van de Familie Zähringer aan het roer.

Fabian Zähringer is de nog jonge wijnmaker die als doel heeft dit prachtige familie bedrijf naar nog grotere hoogte te stuwen door te blijven inzetten op kwaliteit en een goede selectie van alleen optimaal rijpe druiven. Karaktervolle wijnen ontstaan uit gezonde druiven van vitale druivenstokken die zorgvuldige behandeling ondergaan in de wijngaard. Dit is de kern van de philosofie van Fabian Zähringer.

Na de oogst, welke hoofdzakelijk met de hand gebeurd voor een goede selectie van alleen goed rijpe druiven, krijgen de jonge wijnen veel tijd om, zonder ingrepen, op zo natuurlijk mogelijk manier te vergisten en te rijpen.

Een deel van de wijnen van Weingut Zähringer rijpen op eiken vaten. Vaak gebruikt men het traditionele Vierlig vat, wat een 600 liter vat is van eiken uit het Schwarzwald woud in het gebied Baden. Daarnaast gebruikt Weingut Zähringer ook klassieke Franse barriques van 225 liter voor een deel hun ultra premium wijnen.

Wijnmaker Fabian Zähringer van Weingut Zähringer maken dus biologische wijnen en zelfs biodynamische wijn wat nog verder gaat dan biologische wijn. Bij biodynamische wijn, volgens de leer van Rudolf Steiner kijkt men ook naar het gezamelijke systeem van de aarde met de druivenstokken en het feit dat dit in evenwicht moet zijn en blijven. Zo wordt er bij Weingut Zähringer veel aandacht besteed aan een vitale bodem verrijkt met humus om een goed gebalanseerd eko systeem in stand te houden. Dit vergt veel arbeid in de wijngaard maar maakt dat de wijngaard uiteindelijk sterker wordt en daardoor beter bestand is tegen ziekte.

De wijngaarden van Weingut Zähringer liggen in het gebied Baden in het zuidwesten van Duitsland tegen de Franse grens aan met de Elzas met in het zuiden de Zwitserse stad Basel. De wijngaarden van Weingut Zähringer liggen in het Oberrheintal aan de voet van het Schwarzwald en strekken zich uit zuidelijk van Heitersheim over de Betberg richting Laufener en Dottingen.

De bodem is reeds miljoenen jaren oud en bestaat uit Löss en leem. De toplocatie is de Heitersheimer Sonnhohle. Veel druivenstokken zijn al in de jaren 70 van de vorige eeuw aangeplant en zijn dus al 50 jaar oud! Dit geeft de wijnen complexiteit, diepgang en verfijning. Een lagere opbrengst maar een betere kwaliteit!

De druivenrassen die Weingut Zähringer gebruikt zijn naast de klassieke Spätburgunder en Grauburgunder o.a. ook Weissburgunder, Gutedel, Chardonnay, Chasselas. Daarnaast maken ze ook verschillende mousserende wijnen.  Naast Biologisch en Biodynamisch zijn de wijnen van Weingut Zähringer ook Vegan. Er wordt voor de klaring van de wijnen dus geen dierlijke eiwitten gebruikt maar plantaardige eiwitten of bijvoorbeeld een natuurlijke kleisoort als bentoniet waarmee de wijnen goed gefilterd en helder gemaakt kunnen worden.

Schrijf een beoordeling