Farina Amarone Classico della Valpolicella

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Farina Amarone Classico della Valpolicella is en zeer rijke Amarone wijn van Farina. De kruidigheid van cacao en balsamico zijn mooi verweven met het delicate fruit; kersen, aardbeien en bramen. Een rijk warm mondgevoel samen met een ongekende structuur en balans laten zich onmogelijk temmen in de lange afdronk.

Deze wijn scoort een 9 in De Grote Hamersma

37.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Farina
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese Molinara Rondinella
Wijn-spijs Vlees
Classificatie DOC Valpolicella
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 15,0 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Robijn rood met een licht rijpe kleur.
Geur Intens kersen, balsamico, bramen en cacao.
Smaak Rijk, vol en een lange afdronk.
In Cariano groeien de druiven voor Farina Amarone wijn uit Valpolicella Classico. Op een heuvel noord / zuidwest gesitueerd krijgen de druivenplanten goed de gelegenheid te rijpen. Volgens de Pergola methode zijn de druiven opgebonden en vormen zo als het ware een dak boven de rijen met ranken.
Een echte wijn voor bij wildgerechten. Maar ook prachtig bij de uitgebreide borrel. Drink de Farina Amarone Valpolicella Classico dan bij oude gerijpte kazen.
Een Farina wijn geboren uit de klassieke Amarone methode. Vier maanden drogen, in een speciaal hiervoor ontworpen ruimte, levert een wijn op met een sterk en verfijnde expressie. Pas in januari krijgt de wijn haar langverwachte vergisting, waarna hij nog voor 24 maanden rijpt in houten vaten.
Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen