Masca del Tacco Susumaniello

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
93 % of 100

Deze Susumaniello van Masca del Tacco heeft een diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk. De wijnranken staan aangeplant op bodem die bestaat uit rode aarde en rijk is aan organische stoffen. De druiven zijn met de hand geoogst en fermenter gedeeltelijk in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld voorgerechten met vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen.

 

14.95

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Poggio Le Volpi
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Susumaniello
Wijn-spijs Vlees Wild Pasta Harde en gerijpte kaas
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 14.5%
Serveertemperatuur 16-17 graden
Kleur Diepe robijnrode kleur met paarse tinten.
Geur In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie.
Smaak Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afronk.

Masca del Tacco Susumaniello – Een heerlijke karakteristieke wijn!

Masca del Tacco Susumaniello is een heerlijke karakteristieke wijn welke afkomstig van het familiebedrijf Masca del Tacco. Masca del Tacco kent zijn oorsprong toen Felice Mergè in 2010 het oude gebouw ‘Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie’ kocht in het gelijknamige plaatsje Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia). Felice Mergè besloot na de aankoop samen met zijn vader Armando, het gebouw in ere te herstellen tot zijn oorspronkelijke, landelijke pracht en doopte het tot ‘Masca del Tacco’.

Sinds die dag staat bij Masca del Tacco traditie en identiteit hoog in het vaandel, maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Masca del Tacco telt inmiddels maar liefst 250 hectare aan wijngaarden in de gebieden Veglie en Torricella en is door de jaren heen verrijkt met de nieuwste apparatuur en innovatieve productietechnieken. Tel daar ook nog eens het ideale warme klimaat in combinatie met de perfecte bodemsamenstelling, de zee-instroom van het schiereiland Salentina en het behoud van traditie bij en de ideale wijn is ontstaan: de zeer karakteristieke Masca del Tacco Susumaniello

Masca del Tacco Susumaniello - 100% Susumaniello druiven van topkwaliteit

Bij wijnhuis Masca del Tacco worden tot op de dag van vandaag alle druiven met de hand geoogst, zo ook die voor de Masca del Tacco Susumaniello wijn. Masca del Tacco Susumaniello heeft zijn naam verkregen door de inheemse druif Susumaniello, en is dan ook voor de volle 100% gemaakt van Susumaniello druiven. De wijnranken staan aangeplant op een perfecte bodemsamenstelling; rode aarde welke rijk is aan organische stoffen, die zorgt voor deze druif van topkwaliteit. De fermentatie vindt plaats in rvs vaten, waarna de rijping geschied op verschillende soorten vaten van hout. Deze totale wijnbereiding zorgt ervoor dat de Masca del Tacco Susumaniello wijn zowel een moderne als unieke historische uitdrukking heeft. 

Elegant, Krachtig en Smaakvol!

De smaak van Masca del Tacco Susumaniello is uiterst elegant, fruitig en krachtig, met rijpe tannines. De wijn is niet alleen heerlijk maar heeft tevens een mooie diepe robijnrode kleur met paarse tinten en een heerlijke lange afdronk. Naast de karakteristieke smaak en elegante uitstraling heeft de wijn ook zeer aangename aroma’s van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, kruiden en een licht pittige sensatie. Masca del Tacco Susumaniello is een heerlijke wijn om te combineren met kruidige voorgerechten, vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen. Voor de ultieme smaakbelevng serveert u deze wijn het beste bij een temperatuur van 16-18°C!

Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. Deze Susumaniello van Masca del Tacco heeft een diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk. De wijnranken staan aangeplant op bodem die bestaat uit rode aarde en rijk is aan organische stoffen. De druiven zijn met de hand geoogst en fermenter gedeeltelijk in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld voorgerechten met vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen.

Susumaniello is tevens een Pugliaanse druif en heeft overeenkomsten met Sangiovese. Drink hem bij voorgerechten met vlees, pasta funghi, wild, BBQ en medium rijpe kazen en je hebt een perfecte combinatie!

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen