Salentein Sauvignon blanc Single Vineyard

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De kleur van deze Salentein Sauvignon blanc Single Vineyard is helder geel met een groene hint. Een opvallende en aromatische intensiteit met verfijnde citrus tonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit. De natuurlijke en gebalanceerde zuren maken dit een frisse wijn met een lang aanhoudende afdronk 90 PUNTEN PARKER!
39.95
Meer informatie
Jaar 2018
Wijnhuis Bodegas Salentein
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie Valle de Uco - Mendoza
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 1271
Kleur Helder bleekgeel.
Geur Aroma’s van citrus, groene appel en hint van gerijpt wit (perzik) fruit.
Smaak Complex met mooi zuurgehalte, verfijnde kruidigheid en verfrissende fruitigheid.
De kleur van deze Salentein Sauvignon blanc Single Vineyard is helder geel met een groene hint. Een opvallende en aromatische intensiteit met verfijnde citrus tonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit. De natuurlijke en gebalanceerde zuren maken dit een frisse wijn met een lang aanhoudende afdronk Deze Salentein Sauvignon blanc Single Vineyard is heerlijk als aperitief en geweldig te combineren met culinaire visgerechten. De druiven worden met de hand geplukt op het San Pablo landgoed. De maximale voorzorgsmaatregelen zijn genomen om het fruit te beschermen tegen oxidatie, gevolgd door de beschermende methode met inerte gassen. Zachte verwijdering van droesem en koude pre-fermentatie op 0 graden Celsius. Voor de fermentatie van het most (gisting) wordt een actieve gist gebruikt die speciaal voor Sauvignon Blanc geschikt is, dit gebeurt op een temperatuur van 12/14 graden Celsius. Na de fermentatie blijft de wijn nog acht maanden in contact met de lie, waardoor je rijkere tonen in de wijn krijgt. De bescheiden aanwezigheid van zuren geven de wijn frisheid en lengte met een mooi aanhoudende afdronk.
Schrijf een beoordeling