Barbera d'Alba Peiragal

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
100 % of 100

Barbera d'Alba Peiragal van wijnhuis Marchesi di Barolo is een zeer fraaie kwaliteitswijn uit Piëmonte in noordwest Italië. Paiagal komt van de gelijk
namige heuvel in het beroemde wijngebied Barolo. De barbera is een warme, robuuste en volle robijnrode wijn met in geur en smaak aroma's van bessen, krenten, hazelnoot en houtvanille. De frisse Barbera d'Alba heeft body en smaakt erg lekker bij pasta-gerechten en gegrild vlees.

9 In de Grote Hamersma

32.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Barbera
Classificatie DOC Barbera d'Alba
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Robijnrood.
Geur Aroma's van bessen, krenten, geroosterde hazelnoot en vanille.
Smaak Vol en fris met bessenfruit en houtgerijpte vanille.

Barbera d'Alba Peiragal is een zeer fraaie kwaliteitswijn van het wijnhuis Marchesi di Barolo uit de gemeente Barolo in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. In 1895 begon Pietro Abbona daar te werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel van Marquis Falletti, de grondlegger van de inmiddels werelberoemde Barolo wijnen. Door volhardendheid, kennis en vaardigheden kwamen de wijnkelders, de wijngaarden en het kasteel in het bezit van de familie Abbona. Hij creëerde het wijnbedrijf Marchesi di Barolo, dat sinds 2006 in handen is van de vijfde generatie van de familie, Ernesto en Anna Abbona en hun kinderen Davide en Valentina. Davide is afgestudeerd oenoloog en Valentina houdt zich bezig met de marketing van het wijnhuis.
Hun Barbera d'Alba Paiagal is een zeer fraaie kwaliteitswijn van het typisch Piëmontese druivenras barbera. De naam Paiagal is afkomstig van de gelijknamige heuvel in het beroemde wijngebied van Barolo. De bijzondere kwaliteitswijn heeft als classificatie DOC Barbera d'Alba, samen met DOCG, de hoogste kwaliteitsklasse in Italië. De druiven voor de Barbera d'Alba Paiagal worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de kelders gebracht waar ze worden geperst. Na zijn vinificatie in roestvrijstalen tanks, rijpt de wijn 12 maanden op kleine Franse eikenhouten vaten.
Barbera d'Alba Paiagal is een warme, robuuste en volle, robijnrode wijn met in geur en smaak aroma's van bessen, krenten, hazelnoot en houtvanille. De frisse wijn heeft body en smaakt erg lekker bij pastagerechten en gegrild vlees. De Barbera d'Alba Paiagal kan nog vele jaren worden opgelegd.

Schrijf een beoordeling