Can Bas D'Origen P3 Xarel Lo

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Can Bas D'Origen P3 Xarel Lo is lichtgoud en helder van kleur. In de neus een sterk bouquet van vers wit fruit zoals appel en peer, bloemige en mediterrane kruidentonen met hints van vanille. In de mond is hij smeuïg en licht met een goed geïntegreerde zuurgraad.

De afdronk is lang en verfrissend. De Can Bas is gemaakt van het druivenras Xarel- Lo welke druif ook veel gebruikt wordt voor het maken van Cava. Het is een frisse druif met een mooie zuurgraad.

De Can Bas Xarel Lo heeft 6 maanden gerijpt op zijn lie op Franse eiken vaten De Can Bas D'origen P3 Xarel-Lo past goed bij vis grechten, pasta en wit vlees. Tevens geschikt als verfrissen aperitief.

Deze wijn scoort een 9 in de Grote Hamersma

19.95

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedès
Wijnsoort Wit
Druivenras Xarello
Wijn-spijs Aperitief Vis Gevogelte Wit vlees
Classificatie DO Penedes
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14,5%
Serveertemperatuur 8 Graden
Kleur Licht goud
Geur Appel, bloemen, lichte kruiden
Smaak Rijpe tonen met mooie zuurgraag, fruitig door 6 maanden lie rijping

Can Bas Xarello wordt geplant in een zanderige leembodem met een licht alkalische pH. Deze omstandigheden laten goede afwatering toe die, samen met de beperkte aanwezigheid van biologisch materiaal, de groei bevordert van wijnstokken in optimale omstandigheden.D'Origen zijn jonge cépagewijnen van Single Vineyards. Dit zijn wijnen die diep geworteld zijn in het land, de essentie van onze oorsprong en de ware uitdrukking van ons terroir. “We zijn wat we doen; we doen wat we zijn”. Can Bas is biologisch gecertificeerd. de Can Bas D'Origen P3 Xarel Lo is lichtgoud en helder van kleur. In de neus een sterk bouquet van vers wit fruit zoals appel en peer, bloemige en mediterrane kruidentonen met hints van vanille. In de mond is hij smeuïg en licht met een goed geïntegreerde zuurgraad. De afdronk is lang en verfrissend.

Schrijf een beoordeling