Ellermann-Spiegel Rieslaner Auslese Prädikatswein

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De perfect gerijpte druiven in deze Rieslaner Auslese van Ellermann-Spiegel bezitten een optimale concentratie door de late intreding van botrytis (een schimmel).

In de neus heerlijk complex met aroma's van lychee en passievrucht. In de mond erg aromatisch en de wijn heeft een fantastisch mooie zuurgraad. 

Combineert prachtig met vele desserts, maar is ook heerlijk bij blauwaderkaas. Bij een zoet dessert uw attentie dat de zoetheid van het gerecht en de wijn gelijk zijn.

14.95
Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Weingut Ellermann-Spiegel
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Pfalz
Wijnsoort Dessert
Druivenras Rieslaner
Classificatie QbA Pfalz
Inhoud 50cl
Alcoholpercentage 8.5%
Serveertemperatuur 8-10 °C
Geur Heerlijk complex. Lychee en passievrucht.
Smaak Heel aromatisch met een mooie zuurgraad.

In 2006 nam Frank Spiegel circa 48 hectare wijngaard van zijn stiefvader Harald Ellermann over. Hij hernoemde het wijnhuis vervolgens naar Ellermann-Spiegel. In korte tijd heeft Frank het bedrijf omgevormd van bulkleverancier naar kwaliteitshuis met eigen bottelingen.

De wijngaarden zijn gelegen in het zuidelijkste puntje van de Pfalz. De druiven profiteren in het gebied van een uniek microklimaat, waar de druiven tot optimale rijping komen.
 
De naam Pfalz is afkomstig uit het Latijn: Palatium, hetgeen paleis betekent. Het gebied wordt ook wel “het Toscane van Duitsland” genoemd vanwege het klimaat en de vegetatie. (Rheinland) Pfalz is het op één na grootste Anbaugebiet van Duitsland, grenzend aan Rheinhessen in het noorden en de Elzas in het zuiden. In de zomer is het meestal warm en zonnig. In het westen van het wijnbouwgebied beschermt het Haardtgebergte de druiven, in de winter, tegen de koude oosten- wind en houdt dit gebergte in de zomer de warmte vast.
Schrijf een beoordeling