Le Bonheur Wine Estate Eagle’s Lair Chardonnay

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De druiven van de Le Bonheur Wine Estate Eagle’s Lair Chardonnay worden met de hand geplukt. Na de persing vindt geen schilcontact meer plaats. Iedere wijngaard wordt apart gevinifieerd.

30% Van deze blend rijpt in kleine houten vaten van Allier en Nevers hout. De andere 70% van de Le Bonheur Wine Estate Eagle’s Lair Chardonnay rijpt op 15 graden in RVS. na 4 maanden rijping sur lie wordt de wijn licht gefilterd en geblend.

Deze wijn scoort een 8.5 in De Grote Hamersma.

14.45

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Le Bonheur
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnsoort Wit
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie WO Stellenbosch
Inhoud 0.75
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertemperatuur 10-12 Graden
Kleur Licht bleek geel
Geur Intense aroma's van abrikozen en witte perzik.
Smaak complex en een lange afdronk

Le Bonheur, gelegen tussen de prachtige Simonsberg en Klapmuts Hill, is de toegangspoort tot de meest gerenommeerde wijnproducerende regio van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Met een geschiedenis die teruggaat tot eind jaren 1700, belichaamt Le Bonheur Wine Estate het rijke erfgoed van Stellenbosch.

De oorspronkelijke eigenaren van dit schilderachtige landgoed, de Franse familie De Villiers, noemden het toepasselijk “Le Bonheur”, wat “geluk” betekent. Historisch gezien was “Le Bonheur” een rustplaats voor reizigers en handelaren, met een weelderige groene omgeving en natuurlijk bronwater. Dit blijft tot op de dag van vandaag het geval met wijnliefhebbers van over de hele wereld die dol zijn op de klassieke en tijdloze wijnen van Le Bonheur.

De weelderige tuinen rondom het landhuis en de kelder zijn eveneens erg in trek bij bezoekers. Le Bonheur heeft een van de meest diverse terroirs in Stellenbosch. Met hoogtes tussen 250 en 450 meter en vier verschillende grondsoorten. De Sauvignon Blanc wijngaarden liggen op een hoogte van 450 meter bovenop de Klapmuts-Hill. De granieten hellingen zijn de thuisbasis van de wijngaarden voor Cabernet Sauvignon die Le Bonheur tot een icoon van Stellenbosch hebben gemaakt.

Met eeuwenlang wijnbouwerfgoed heeft Le Bonheur ook enkele van de oudste Merlot- en Sauvignon Blanc-wijngaarden in Zuid-Afrika. Deze wijnranken worden gekoesterd om nog decennia lang de ruggengraat van Le Bonheur wijnen te blijven. Wijnen worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, wat resulteert in onderscheidende smaken die worden geblend om klassieke en elegante wijnen te produceren. De rode wijnen staan specifiek bekend om hun rijpingspotentieel.

Als onderdeel van de Simonsberg Conservancy, is Le Bonheur de thuisbasis voor een overvloed aan dieren Western Cape Stellenbosch. 

Als pionier van de wijnbranche van Stellenbosch wordt William geroemd om zijn bekroonde, klassieke wijnen. Proef zelf en proef het “geluk”! De wijnmaker Terroir Druivenspecialisatie Productie Aantal ha. wijngaard Hutton, Tukulu Glenrosa, Klapmuts en Kroonstad Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon 300.000 flessen 65 in het wild, waaronder antilopen, stekelvarkens en zelfs Kaapse luipaarden. Deze dieren worden gekoesterd en de natuurlijke vegetatie wordt beschermd om een geschikte leefomgeving te blijven bieden.

De Le Bonheur Wine Estate Eagle’s Lair Chardonnay heeft een lichte stro-gele kleur. Deze Chardonnay heeft elegante tonen van citrus, meloen, witte perzik en wat mineraliteit. Medium body met crispy zuren en een hint van eikenhout. Mooi in balans. De Le Bonheur Wine Estate Eagle’s Lair Chardonnay is nu op dronk en kan nog 5 tot 7 jaar verder rijpen. De wijngaarden voor deze chardonnay bevinden zich op de hoger gelegen hellingen van Klapmutskop en profiteren van de koele middagen door de schaduw van deze berg. De rijpingscondities zijn dan ook gemiddeld tot koel. De bodem is gevarieerd; van zand tot graniet. Deze elegante Chardonnay past uitstekend bij oesters, gegrilde vis en schaal- en schelpdieren.

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen