Samsara Piemonte Barbera Appassimento
De wijn heeft een robijnrode kleur. Het boeket is zeer complex, waar de fruitige tonen van bramen en pruimenjam plaats maken voor kruidige geuren van kaneel en nootmuskaat. Een vleugje vanille verschijnt op de achtergrond. De smaak is extreem intens, vol en elegant met een lange afdronk.
Jaar | 2020 |
---|---|
Wijnhuis | Marchesi di Barolo |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Piemonte |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Barbera |
Inhoud | 75cl |
Alcoholpercentage | 13.5% |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Kleur | Robijnrode kleur |
Geur | Zeer complex, waar de fruitige tonen van bramen en pruimenjam plaatsmaken voor kruidige geuren van kaneel en nootmuskaat |
Smaak | Intens, vol en elegant met een lange afdronk |
Marchesi di Barolo is een klassiek wijnhuis gelegen in het mooie dorp Barolo in Italië. Meerdere generaties hebben gewerkt aan de huidige kwaliteit en de omvang van dit ongeveer 110 hectare tellende domein. De huidige eigenaren zijn de gedreven Ernesto en Anna Abbona. Samen met dochter Valentina en zoon Davide hebben zij de dagelijkse leiding en bouwen voortdurend aan authenticiteit en kwaliteit. Barbera druiven tonen een veelzijdigheid die ze uniek maken in het oenologische landschap. De natuur geeft extreem geconcentreerde druiven, rijk aan kleur, body en toch met een goede zuurgraad om al deze rijkdom in evenwicht te brengen. Maar met menselijke hulp kunnen ze bij Marchesi verder gaan dan de natuur; druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt, in beluchte fruitkratten gelegd waar ze hun smaken verder ontwikkelen. Barbera is een van de meest traditionele druivensoorten die in de regio Piemonte worden verbouwd. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een grotendeels kalkhoudende kleibodem met sporen van kwartszand en slib. Deze bodemsamenstelling zorgt ervoor dat de wijn geconcentreerd en robuust is, maar toch evenwichtig en dat het rijke bouquet goed ontwikkeld is.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.