Passorone Appassimento Rosso
Deze Passorone Appassimento Rosso is een volle, rijke en zachte rode biologische wijn uit Puglia. De druiven zijn met de hand geoogst om de te zorgen dat alleen de beste én optimaal rijpe druiven geoogst worden. Appassito of Passito betekent dat de druiven gedurende een tijd worden ingedroogd en daardoor een deel van het vocht verliezen. Dit geeft een minder hoge opbrengst maar de opbrengst is wel veel geconcentreerder karakter en van smaak! Het is een 'Petit Amarone'!
De vinificatie gebeurd in RVS tanks waarna de wijn gedurende 6 maanden rijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Deze rijping geeft de Passorone Appassimento Rosso een volle smaak, boordevol rijp donker fruit met tonen van dondere chocolade, koffie en zachte rijpe tanines.
De wijn is perfect om zo van te genieten maar past tevens goed bij rood vlees, wild gerechten, stoofpot, gerijpte kazen of bijvoorbeeld enen rijk gevulde lasagne.
Door de prachtige uitstraling van de fles is de wijn tevens zeer geschikt om als kado te geven.
Gouden Medaille International Organic Wine Awards 2024!
8,5 In de Grote Hamersma!
Wijnhuis | Mare Magnum |
---|---|
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Puglia |
Wijnsoort | Rood Biologisch |
Druivenras | Merlot Sangiovese |
Wijn-spijs | Tapas Vlees Rood vlees Gegrild vlees Wild Stoofgerechten Pasta Harde en gerijpte kaas |
Classificatie | IGT Puglia |
Inhoud | 75cl |
Alcoholpercentage | 15% |
Serveertemperatuur | 15-16 Graden |
Kleur | Intens robijn rood |
Geur | Kers, bramen, pruimen, cacao, koffie, rozijnen |
Smaak | Zwoel, rijp fruit, braam, kers, chocolade, pruimen, rozijnen |
De Passorone Appassimento Rosso is een Zuid Italiaanse rode wijn uit de Puglia Regio in de hak van de laars. De wijn is biologisch gecertificeerd en is gemaakt van hoofdzakelijk Sangiovese en Merlot druiven. De Passorone Appassimento is een rijke volle wijn met tonen van rijpe kers, bramen, drop en cacao. De Passorone past goed als avondwijn maar is tevens geschikt om te serveren wij bijvoorbeeld wild, Parmesan, San Daniele ham, Parma ham of bijvoorbeeld stevig gevulde pizza.
De Passorone Appassimento is biologisch gecertificeerd en dus zijn er geen chemische bestrijdingsmiddellen gebruikt en is er tevens geen kunstmest gebruikt in de wijngaarden. De wijn is altijd een blend van diverse druiven om de kwaliteit constant gelijk en op een hoog niveau te houden. De wijn is nu perfect op dronk maar kan ook door zijn kracht gerust nog 3 jaar bewaard worden. Server de wijn op ongeveer 15-16 graden om zo het rijpe fruit goed waar te kunnen nemen.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.